Grekët përgatiten për fundin e botës dhe marrin masat: Lufta e Tretë ka nisur

Grekët përgatiten për fundin e botës dhe…

Njerëz që përgatiten për çdo fatkeqësi të mundshme. Njerëz që e deklarojnë veten të gatshëm për të mbijetuar kur bota të shkojë drejt fundit. Strehëza, depo ushqimesh, ilaçesh, armësh dhe mjetesh, mbijetesë në natyrë dhe vetëmbrojtje. Plani A’, B’ dhe C’. Këto janë karakteristikat kryesore të një mbijetuesi, siç përshkruhet nga grekët që përgatiten për fundin e botës, ose për ndonjë katastrofë.

Është filozofia e parandalimit, përgatitemi për çdo gjë që mund të ndodhë. Megjithatë, mbijetesa është një gjë tjetër. Të gjithë mendojnë se asgjë nuk do t’i ndodhë”, thonë fillimisht ata. Një burrë nga Heraklioni i Kretës prezanton shtëpinë e tij, për të cilën thotë se është gati për çdo fatkeqësi. “Unë jam gati për një fatkeqësi bërthamore. E kam përgatitur gjithë shtëpinë për këtë punë. Sidomos bodrumi. Kur investohen miliona në disa armë, ata do t’i përdorin ato.”

Shpikësi Kretan që jeton në Heraklion e ka blinduar shtëpinë e tij me hekur. “I reziston edhe një rakete”, siç thotë ai dhe shton: “Të bësh gjithçka me duar, nuk kushton asgjë. Gjithçka është e mbrojtur, asnjë rrezatim nuk kalon brenda shtëpisë”. Më pas ai tregon strehën që ka krijuar në të cilën tha se mund të jetojë deri në dy vjet. Përveç ushqimeve, në bodrum ka ilaçe, garza, batanije, por edhe… një pushkë me shumë fishekë të ruajtur. “Diçka e rëndësishme është gjithashtu një matës i rrezatimit, në mënyrë që të dini se kur duhet të dilni jashtë.”

Sa i përket arsyeve që ata vendosën të përgatiten për këtë, njëri prej tyre shpjegon: “A ka menduar dikush se çfarë do të ndodhë nëse një kometë kalon pak më afër tokës dhe ndërpret energjinë elektrike në Athinë për 15 ditë? Po ju them diçka që ndodh shpesh. Kaosi do të pasojë, askush nuk është përgatitur për një gjë të tillë”.

Një komando rezervë që shfaqet me veshje të plotë thotë se Lufta e Tretë Botërore tashmë ka filluar, por bota nuk e di. “Skenari më ekstrem është një rast lufte. Jemi tashmë në luftën e tretë botërore. Ata që nuk e dinë, janë të verbër me dashje. Kur dronët fillojnë të bien, ju duhet të ruani gjakftohtësinë tuaj.” Një nga përgatitësit tregon pajisjet e tij të mbijetesës. Ai tregon në mënyrë specifike “çantën e mbijetesës”.

Më pas, ai futet vetë brenda në çantë për të treguar se si funksionon, duke prezantuar edhe të gjitha mjetet që përmban çanta e madhe e shpinës që ka. Në Makrakomi, një ish-ushtarak ka krijuar strehën e tij.

Nuk e di nëse do të mbijetoj sepse duhet edhe fati, por e sigurt është se do të jetoj më gjatë se të tjerët”, thotë ai dhe shton: “Kam gjashtë muaj ushqim. Ne kemi provuar të gjitha ushqimet e qenve për të parë se cila është më e mira që mund të hamë.”

Një qytetar nga Athinë thotë: “Kam marrë këtë maskë gazi. Kjo gjë më mbron nga sulmet kimike, është pëlhurë e ngopur me karbon dhe është shumë e dobishme. Për shumë vite kam jetuar në qendër të Athinës dhe ishte e nevojshme. Unë jam një qytetar aktiv për të cilin i gjithë planeti ka nevojë tani. Qëndrueshmëria e së tërës është elasticiteti i individit plus gjëra të tjera.

Ai ka pasur me vete edhe bilbil, elektrik dore dhe mjete të tjera, ndërsa ka treguar se në kopshtin e tij ka varrosur produkte jetëgjata. Përveç të tjerave, ka edhe stërvitje me armë. Siç thonë vetë përgatitësit, arma e fundit për ta është harku, prandaj bëjnë kurse speciale për të.

Harku është arma më e mirë që mund të gjesh. Është e lehtë për t’u përdorur dhe punon për mbijetesën e të gjithëve. Është shumë i besueshëm, i lehtë për t’u riparuar, i vështirë për t’u thyer dhe ju keni një mjet që bën punën e tij në të gjitha kushtet”. Kurset përgatitore përfshijnë ndihmën e parë, trajnimin e radios dhe komunikimit, ngjitjen në mal dhe taktikat bazë të mbijetesës.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit