Guardia di Finanza sekuestron 20 milionë euro mall fallso që prodhohej në Shqipëri, Kinë dhe Rumani

Guardia di Finanza sekuestron 20 milionë euro…

Një mashtrim gjigant me vlerë 20 milionë euro është zbuluar nga Gurdia di Finanza në Torino.

U kapën rreth 700 mijë këpucë me stampa “Made in Italy” nga një kompani e njohur italiane të cilat ishin gati të hidheshin në treg me çmime deri në 200 euro për palë. Realisht ishin prodhime kineze, romune dhe shqipëtare.

Nga kontrollet e kryera në flukset doganore rezultoi se mallrat e importuara në fakt ishin të etiketuara si italiane, në fakt prodhoheshin dhe paketoheshin diku tjetër me çmim të ulët. Ruhet në një magazinë në Torino dhe një tjetër – gjigante – në Treviso.

Kur karabinieret hynë në magazinën e vendosur në Veneto, gjetën një hapësirë të gjerë kutish në rafte që kishin qindra mijëra këpucë gati për shitje në të gjithë Italinë. Një biznesmen italian, i cili do të duhet të përgjigjet për mashtrim të dyshuar tregtar, është denoncuar në prokurorinë e Torinos. Veprimtaria në kuadrin e kontrastit të Guardia di Finanza synonte mbrojtjen e të ashtuquajturave “Rretheve Industriale”, e cila prej disa kohësh ka përfaqësuar një nga objektivat kryesore strategjike në kuadrin e ekskluzivitetit ekonomiko-financiar të Korpusit, detyrat e policisë.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit