Hëna po largohet nga Toka prandaj ditët janë më të gjata

Hëna po largohet nga Toka prandaj ditët…

Shkencëtarët kanë zbuluar se ditët në Tokë po bëhen më të gjata pasi hëna po largohet ngadalë. Gjithmonë është supozuar se sateliti i vetëm natyror i Tokës ka mbetur në një distancë konstante nga Toka për shkak të tërheqjes gravitacionale. Megjithatë, sipas NASA-s, shkencëtarët nuk besojnë më se ky është rasti.

Me sa duket, ekziston një lidhje gjithnjë e më e dobët midis Tokës dhe Hënës. Nga ky studim zbulohet se planeti ynë rrotullohet më ngadalë dhe kështu merr pak më shumë kohë për të përfunduar rrotullimin e një dite të plotë.

Megjithatë, një studim i ri i kryer nga studiuesit ka zbuluar se trupi qiellor dikur ishte shumë më afër Tokës. Ata kanë zbuluar se sa më afër të jetë hëna, aq më të shkurtra janë ditët në Tokë.

Në një moment, shkencëtarët mendojnë se një ditë në Tokë 1.4 miliardë vjet më parë, zgjati vetëm 18 orë. Kjo është shumë më e shkurtër në krahasim me 24 orët me të cilat jemi mësuar në shekullin e 21-të.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit