Hipopotamët e Pablo Escobar tani enden rrugëve të Kolumbisë

Hipopotamët e Pablo Escobar tani enden rrugëve…

Qeveria kolumbiane është e gatshme të shpenzojë 3.5 milionë dollarë për të transferuar rreth gjysmën e hipopotamëve të Pablo Escobar jashtë vendit të tyre.

Zyrtarët kolumbianë thanë se kanë të bëjnë me rreth 150 hipopotam, të gjithë pasardhës të një mashkulli dhe tre femrash, që bosi i drogës i futi kontrabandë në vend në vitet 1980.

Tashmë pas rreth 43 vitesh ata janë përhapur përtej pronës 7000 hektarësh të Escobar-it Hacienda Napoles, e vendosur midis Medellin dhe Bogota përgjatë lumit Magdalena. Autoritetet tani kanë krijuar plane për të kapur 70 nga hipopotamët, duke dërguar 10 në Sanctuary Ostok në Meksikë dhe 60 të tjerë në Mbretërinë e Shpëtimit dhe Rehabilitimit Zoologjik të Gjelbërve në Gujarat, Indi.

“I gjithë operacioni duhet të kushtojë rreth 3.5 milionë dollarë”, tha në një deklaratë Ernesto Zazueta, pronar i Ostok Sanctuary. Kafshët do të udhëtonin nga aeroporti Rionegro në Meksikë dhe Indi, ku vendet e shenjta dhe kopshtet zoologjike do të ishin në gjendje të kujdeseshin për to.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit