Historiania shqiptare: Akili ishte pellazg

Historiania shqiptare: Akili ishte pellazg

“Akili është pellazg” kështu ka deklaruar historiania e njohur Elena Kocaqi dhe na ka habitur të gjithë. Gjatë një interviste televizive ajo u pyet rreth historisë së Akilit, pasi edhe më herët është aluduar se ai ishte shqiptar. Historiania tha se Akili ishte pellazg dhe madje koha ee tij ishte periudha më e pastër pellazgo-ilire.

Ishte pellazg. Kur flasim për periudhën e Akilit është periudha më e pastër pellazgo-ilire. Helen është një koncept i gjerë. Ti je helen jo për shkak të gjakut po për shkak të një kulture. Në antikitet ata arritën një fazë shumë të lartë dhe kjo lidhet me pellazgët”, tha ajo.

Historiania ka treguar se po të shohim më thellë historinë dhe faktet do mund ta vërtetojmë që vërtetë Akili i përkiste popullit pellazg.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit