I habiti të gjithë, vajza me profesionin berbere: Është shumë më e lehtë të punosh me meshkujt

I habiti të gjithë, vajza me profesionin…

Një vajzë 22 vjeçare nga Peshkopia është bereberja e parë grua në Shqipëri.

Ajo quhet Liljana Kurti dhe prej dy vitesh punon si berbere. Ajo tregon se fillimisht familjarët janë habitur por më pas e kanë pranuar faktin që ajo punon si berbere.

Berberi është konsideruar dhe perceptuar si një profesion burrëror, për shkak të stereotipeve që janë të krijuara në shoqëri dhe fakti që një vajzë punon si berbere përbën një kuriozitet për të gjithë në Shqipëri.

Por duket se Liljana është përshtatur mirë me profesionin e saj.

Ajo shprehet se është me e lehtë të punosh me meshkujt.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit