I vuri flakën vetes jashtë gjyqit të Trump në Manhatan, vdes teoricieni

I vuri flakën vetes jashtë gjyqit të…

“Teoricieni i konspiracionit” Max Azzarello vdiq disa orë pasi i vuri flakën vetes në një park në Manhattan përballë gjyqit të ish-presidentit Donald Trump për paratë e heshtura, tha policia.

Dëshmitarët okularë raportohet se thonë se Azzarello kishte hedhur pankarta në ajër para se t’i vinte flakën vetes. Një shef i departamentit të NYPD-së i tha shtypit se pankartat përshkruanin një teori konspirative të bazuar në propagandë. 

Para protestës së tij vdekjeprurëse, Azzarello kishte postuar në buletinin e tij në Substack , duke shpjeguar se veprimet e tij kishin për qëllim të tërhiqnin vëmendjen ndaj sistemit politik dhe ekonomik të SHBA-së, duke kritikuar si Trumpin ashtu edhe presidentin aktual Joe Biden, si dhe kriptomonedhën dhe qeverinë federale.

“Emri im është Max Azzarello dhe jam një studiues hetues që i kam vënë flakën vetes jashtë gjyqit të Trump në Manhatan”, thuhet në postim.

“Për miqtë dhe familjen time, dëshmitarët dhe përgjigjet e parë, kërkoj ndjesë të thellë që ju shkaktova këtë dhimbje”, shkroi ai.

Postimi vazhdon duke pretenduar se qeveria amerikane ishte e përfshirë në një “skemë totalitare Ponzi” që kishte për qëllim të shkatërronte ekonominë botërore.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit