Ideja e “çmendur” e FIFA-s: Botërori dhe Europiani të zhvillohen çdo dy vjet

Ideja e “çmendur” e FIFA-s: Botërori dhe…

FIFA është duke studiuar një revolucion që nga viti 2027: Botërori, Europiani, dhe turne të tjera kontinentale si Kupa e Afrikës dhe Kupa e Azisë të zhvillohet çdo dy vjet me kalendarë të rimodeluar krejtësisht.

Studimi i fizibilitetit tashmë ka filluar: Kampionati Botëror dhe Europian do të zgjaste 5-6 javë, me nivele shumë të larta konkurruese.

Qëllimi është të miratohet në kongresin e FIFA -s në maj 2022, megjithëse asgjë nuk do të ndryshojë deri në vitin 2026 pasi Majemi tashmë po përgatit Kupën e Botës 2026 midis SHBA, Kanadasë dhe Meksikës.

Në atë pikë, i gjithë kalendari i futbollit duhet të ndryshohet, plani i FIFA -s përfshin dhjetë muaj garë, një me pushime dhe një me përgatitje fizike.

Kampionatet kombëtare do të fillonin midis gushtit dhe shtatorit, me vetëm dy pushime për ekipet kombëtare në tetor dhe mars, në janar për Kupën e Botës për Klube dhe në Kampionatin Botëror ose Europian të verës.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit