India ia kalon Kinës me numrin e popullsisë

India ia kalon Kinës me numrin e…

India ka kaluar Kinën për sa i përket numrit të popullsisë totale. Kjo pritej të ndodhte sipas parashikimeve të Kombeve të Bashkuara (OKB).

India kishte kryer për herë të fundit një regjistrim në vitin 2011. Regjistrimi është ushtrimi më i madh dhe më autentik për të matur popullsinë. Meqenëse kjo stërvitje dekadale nuk është shpallur ende, duhet pritur që të dalin numrat zyrtarë, raportojnë mediat e huaja.

Baza e të dhënave WPR sugjeron që popullsia indiane më 3 mars ishte 1.428 miliardë kundrejt 1.425 miliardë të Kinës. Shtetet e Bashkuara vijnë të tretët me 339 milionë banorë. 

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit