Inflacioni pësoi ulje në mars, por çmimet e ushqimeve vazhdojnë të rriten

Inflacioni pësoi ulje në mars, por çmimet…

Inflacioni ka pësuar një rënie në muajin që lamë pas, por kjo nuk ka sjellë asnjë ndikim pozitivë në çmimin e ushqimeve. Sakaq, duhet të theksojmë se kjo rënie regjistrohet në raport me të dhënat e marsit të një viti më parë, ku shihet se treguesi ka rënë me 7.1%.

Gjithsesi, më tutje shpjegohet se, rënia e inflacionit ishte e pritshme, për shkak të bazës së lartë të muajit mars të vitit të kaluar, kur filloi një valë shtrenjtimesh të mallrave e produkteve. Por, çmimet e ushqimeve të shportës dhe çmimi i karburantit vazhdon të mbetet  i lartë. Madje ushqimet po shtrenjtohen me ritme dyfishore.

Brenda grupit të ushqimeve çmimet e nëngrupit “qumësht, djathë dhe vezë” u rritën me 20,6 %, pasuar nga nëngrupet “peshk” me 15,9 %, “zarzavate përfshirë patatet” me 13,6 %, “mish” me 11,4 %, “sheqer, reçel, mjaltë, çokollata dhe ëmbëlsira” me 8,0 %, “bukë dhe drithëra” me 5,6 %, etj”, thuhet në raport. 

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit