Irani po përdor armë që shkaktojnë verbimin e protestuesve

Irani po përdor armë që shkaktojnë verbimin…

Policia e Iranit po përdor një municion që shkakton verbimin e protestuesve. 140 dëshmitarë thonë se përdorimi i municioneve të mbushura me mbetje dhe me bojë nga forcat e sigurisë ka rezultuar në dëmtimin e shikimit të shumë prej tyre.

Gjatë këtyre dy muajve qytetarët iranianë kanë protestuar në Iran kundër politikave autoritare të udhëheqjes islame.

Protestat u nisën nga vdekja e 22-vjeçares Mahsa Amini. Sipas aktivistëve të të drejtave të njeriut, më shumë se 440 protestues u vranë nga policia.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit