Irani rrëmben peshkun e Shqipërisë, por a përfiton Shqipëria?

Irani rrëmben peshkun e Shqipërisë, por a…

Historia e sektorit të peshkut është e habitshme, sidomos 10 vitet e fundit.

Shqipëria ka qenë më shumë importuese se sa esportuese e peshkut.

Një vend të veçantë e zë Irani i cili ka “rrëmbyer” të gjithë peshkun e Shqipërisë.

Që nga 2011 deri në 2015, bilanci tregtar ka qenë negativ.  Pas 2015 vlera është përmbysur.

Pas 2015, vendi ynë ka nisur të eksportojë vlera të mëdha të peshkut dhe bilanci është kthyer në pozitiv.

Vitet e fundit Shqipëria ka akumuluar të ardhura nga sektori i peshkut me vlerë 3.3 mld lekë.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit