Japonia shkëputet nga aleatët e SHBA-së, blen naftën ruse me çmime mbi kufirin

Japonia shkëputet nga aleatët e SHBA-së, blen…

SHBA-ja ka mbledhur aleatët e saj evropianë pas një kufiri prej 60 dollarësh për fuçi për blerjet e naftës bruto ruse, por një nga aleatët më të ngushtë të Uashingtonit në Azi tani po blen naftë me çmime mbi kufirin.

Japonia tha se i nevojitej blerja e naftës ruse për të siguruar akses në energjinë ruse, çka e bëri SHBA të pajtohej me përjashtimin. Koncesioni tregon mbështetjen e Japonisë tek Rusia për lëndët djegëse fosile, të cilat analistët thanë se kontribuan në një hezitim në Tokio për të mbështetur Ukrainën më plotësisht në luftën e saj me Rusinë. 

Ndërsa shumë vende evropiane kanë reduktuar varësinë e tyre nga furnizimet ruse të energjisë, Japonia ka rritur blerjet e saj të gazit natyror rus gjatë vitit të kaluar. Japonia është i vetmi komb i Grupit të Shtatë që nuk furnizon Ukrainën me armë vdekjeprurëse dhe kryeministri Fumio Kishida ishte lideri i fundiz i G-7 që vizitoi Ukrainën pas pushtimit të Rusisë.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit