Joe Biden shpall kandidaturën për rizgjedhje në 2024, por shumica e amerikanëve nuk e duan

Joe Biden shpall kandidaturën për rizgjedhje në…

Presidenti amerikan Joe Biden ka konfirmuar se do të kandidojë për rizgjedhje në vitin 2024. Njoftimi është bërë në një video promovuese tre minutëshe që fillon me një fjalë të vetme: Liri.

Video e transmetuar nga vetë presidenti i 46-të i SHBA-së, Biden argumenton se të drejtat e abortit, mbrojtja e demokracisë, të drejtat e votës dhe rrjeti i sigurisë sociale do të jenë ndër çështjet më të rëndësishme në fletën e votimit në vitin 2024, shkruan BBC.

Ai thotë se votuesit do të përballen me zgjedhjen për t’i lënë brezit të ardhshëm “më shumë liri ose më pak” dhe “më shumë të drejta ose më pak”.

Duke dëgjuar mesazhin e tij të fushatës së vitit 2020 se amerikanët ishin “në një betejë për shpirtin” e kombit të tyre, në vitin 2024 ai paraqet sloganin: “Ta përfundojmë punën”.

Joe Biden është presidenti më i vjetër që ka pasur ndonjëherë Amerika, nëse ai fiton rizgjedhjen, ai do të ishte 86 vjeç deri në fund të mandatit të tij të dytë.

Në sondazhin e fundit, i cili është bërë nga NBC News, 70% e njerëzve të pyetur nuk duan që Biden të kandidojë përsëri për president. Pesëdhjetë e një për qind e demokratëve nuk duan që ai të kandidojë për president.

Dhe argumenti që të gjithë këta njerëz dhanë për të mos dashur ta shihnin përsëri në konkurrim është mosha e tij.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit