Kanye West do të blejë platformën konservatore të mediave sociale

Kanye West do të blejë platformën konservatore…

Kanye West do të blejë platformën konservatore të mediave sociale Parler. Kanye West po blen Parler, platformën alternative të mediave sociale e favorizuar nga shumë konservatorë.

Kompania mëmë e Parler njoftoi marrëveshjen të hënën në mëngjes, duke thënë se West kishte bërë “një lëvizje novator në hapësirën e medias së fjalës së lirë dhe nuk do të duhet të ketë më frikë se do të hiqet nga mediat sociale”.

Blerja vjen pasi West, i cili ka ndryshuar ligjërisht emrin e tij në Ye, iu bllokua llogaria e tij përkohësisht nga Twitter këtë muaj për shkak të një postimi antisemitik.Kushtet e sakta të marrëveshjes Parler nuk u zbuluan, megjithëse Parler tha se duhet ende të hyjë në një marrëveshje përfundimtare me West dhe pret të mbyllet në tremujorin e katërt.

Pronari Parler, Parlamenti Technologies, do të mbetej i përfshirë duke ofruar shërbime teknike dhe mbështetje në renë kompjuterike.Blerja e Parler mund ta bëjë West pronarin më të fundit të famshëm të një platforme të mediave sociale pas përpjekjes së ish-presidentit Donald Trump për të fituar konservatorët me blerjen e propozuar të Twitter nga Truth Social dhe CEO i Tesla, Elon Musk.

Ai gjithashtu thekson se si një grup i vogël burrash të pasur, disa prej të cilëve u ndaluan ose u suspenduan për komente nxitëse, po kërkojnë të zotërojnë platforma të mediave sociale në një përpjekje për të forcuar atë që ata e quajnë “fjala e lirë”.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit