Katër njerëz ‘do të jetojnë’ për një vit në planetin Mars

Katër njerëz ‘do të jetojnë’ për një…

Për plot një vit, katër njerëz do të jetojnë në një simulim të planetit Mars për të ndihmuar NASA-n të përgatitet për eksplorimin njerëzor atje.

BBC raporton se gjatë simulimit, anëtarët e ekuipazhit do të kryejnë lloje të ndryshme të aktiviteteve të misionit, si shëtitjet e simuluara në hapësirë dhe operacionet robotike.

Për të qenë sa më realistë në Mars, ata gjithashtu do të përballen me faktorë stresues mjedisorë si kufizimet e burimeve, izolimi dhe dështimi i pajisjeve.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit