Kauzë e rëndësishme, 2500 njerëz pozojnë lakuriq

Kauzë e rëndësishme, 2500 njerëz pozojnë lakuriq

2500 vullnetarë kanë pozuar nudo në plazhin Sydney’s Bondi, duke iu bashkuar një projekti që ka për qëllim të rrisë ndërgjegjësimin e kancerit të lëkurës. Përmes kësaj fushate fotografi amerikan Spencer Tunick përpiqet “të shtyjë” australianët të bëjnë kontrolle periodike të lëkurës.

Australia është vendi më i prekur nga kanceri i lëkurës, sipas të dhënave të World Cancer Research Fund. Rreth orës 3:30 me orën lokale, vullnetarët u mblodhën në plazh për të marrë në instalacion.

Kam kaluar gjithë jetën time në diell dhe kisha disa melanoma të këqija që i kam hequr nga shpina ime. Mendova gjithashtu se ishte një rast i mirë sepse unë vdes të dal pa rroba në këtë plazh.“- thotë njëri prej tyre.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit