Këngëtari iranian që këndoi himnin e protestave dënohet me burg

Këngëtari iranian që këndoi himnin e protestave…

Një këngëtar iranian është dënuar me më shumë se tre vjet burg për himnin e tij në mbështetje të protestave të vitit 2022 që pasuan vdekjen e Mahsa Amini. Shervin Hajipour postoi pjesë të gjykimit kundër tij në Instagram të premten, në të njëjtën ditë kur Irani zhvilloi zgjedhjet e tij parlamentare.

Ai tha se Hajipour mori një dënim me tre vjet e tetë muaj me akuzën e propagandës kundër sistemit dhe inkurajimit të njerëzve për të protestuar. Gjykata gjeti se ai nuk kishte shprehur keqardhjen për publikimin e këngës. Hajipour falënderoi avokatët dhe agjentin e tij për mbështetjen e tyre.

Kënga e Hajipour-it, rendit arsyet që iranianët e rinj postuan në internet për protestën e tyre kundër teokracisë sunduese të Iranit. Këngëtari është urdhëruartë krijojë muzikë për krimet e Amerikës kundër njerëzimit dhe të dokumentojë shkeljet e të drejtave të njeriut në Amerikë në shekullin e kaluar dhe të publikojë gjetjet e tij në mediat sociale.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit