Kjo ëshë shkolla më e shtrenjtë në botë

Kjo ëshë shkolla më e shtrenjtë në…

Ky është Institut Le Rosey, një shkollë me konvikt në Zvicër, e konsideruar kryesisht si një nga më të shtrenjtat në botë. 

Peizazhi i gjelbëruar, arkitektura nordike dhe angleze dhe një ndërtesë e madhe xhami në është pamja që sheh sapo hyn brenda portave të sigurisë të Institut Le Rosey, që zakonisht quhet Le Rosey. Institucioni 136-vjeçar, i drejtuar nga familja, ka qenë shtëpia e një numri anëtarësh të familjes mbretërore, Rothschild dhe Borgheses. 

Kjo është e vetmja shkollë në Zvicër, për shembull, e cila ndërron të gjithë kampusin e saj gjatë dimrit; kampusi dimëror me shtëpi tipike të stilit zviceran ndodhet në vendpushimin e skive të Gstaad, në një lartësi prej 1000 m, me 250 km pista skish. Por është kampusi kryesor, i vendosur në Rolle, në gjysmë të rrugës midis Gjenevës dhe Lozanës, duke parë nga poshtë liqenin e Gjenevës. 

Me një qendër lundrimi të vetën, kultura e Le Rosey-t synon ekspozimin e gjërave më të bukura; duke ofruar një zgjedhje prej 30 sportesh javore, mbi 15 ansamble muzikore, duke përfshirë korin dhe orkestrën, për ngjarjet kulturore.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit