Komiteti Olimpik Ndërkombëtar heq rregullin e nivelit të hormonit për atletët trans, lajm i keq për yjet e elitës së sportit

Komiteti Olimpik Ndërkombëtar heq rregullin e nivelit…

Heqja e rregullave mbi nivelet e hormoneve për atletet trans femra të lindura meshkuj është një lajm i keq për yjet e elitës së sportit, shkruajnë mediat konservatore. Ky vendim i Komitetit Olimpik Ndërkombëtar ka sjell lajm të keq për yjet.

Rregullat e IOC-së kishin kërkuar më parë që atletët transgjinorë që dëshirojnë të konkurrojnë si femra duhet të regjistrojnë nivele të testosteronit nën 10 nanomole për litër për të paktën 12 muaj përpara garës së tyre të parë. Megjithatë, edhe atëherë, shumë shkencëtarë thanë se udhëzimet nuk mjaftonin për të zbutur përparësitë biologjike të atyre që kanë kaluar pubertetin si meshkuj, duke përfshirë densitetin e kockave dhe muskujve.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit