Lëvizje agresive nga Rusia, po hakmerret ndaj gjithë botës duke bllokuar drithërat

Lëvizje agresive nga Rusia, po hakmerret ndaj…

Përshkallëzim në fushën diplomatike tenton këtë herë Moska, e cila dje njoftoi tërheqjen e saj nga marrëveshja me Ukrainën. Kjo marrëveshje ishte për të ruajtur një korridor të sigurt për furnizimin e planetit me drithëra, një zhvillim që afron më shumë se kurrë një krizë ndërkombëtare ushqimore.

Marrëveshja ishte vendosur nën kujdesin e OKB-së, duke siguruar furnizimin dhe nisjen e sigurt të anijeve të ngarkuara me qindra ton drithë ukrainase. botën. .

Maja e fillit të kësaj lëvizjeje agresive nga ana e Rusisë gjendet në akuzat e hedhura nga Moska kundër Londrës, duke thënë se marina britanike ishte ajo që hodhi në erë Tubacionet Nord Stream, në të njëjtën kohë duke hedhur në erë çdo plan energjetik të Evropës.

Si rezultat, Moska dje, duke shkaktuar një sërë masash hakmarrëse, bllokoi dërgesat e grurit ukrainas në Detin e Zi, duke u tërhequr nga marrëveshja e tyre e eksportit, duke shkaktuar protesta ndërkombëtare.

Dje janë bllokuar plotësisht 218 anije me objekt eksport drithi, si dhe se 22 janë furnizuar me drithë, pa mundur të dalin nga portet, ndërsa 101 anije presin kontrollet e nevojshme.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit