Lideri i rezistencës Panjshir bën thirrje për kryengritje kombëtare kundër talebanëve

Lideri i rezistencës Panjshir bën thirrje për…

Lideri i forcave të rezistencës në Luginën Panjshir, Ahmad Massoud, i biri i heroit të vrarë të rezistencës sovjetike në Afganistan, foli me një regjistrim audio të shpërndarë në mediat sociale, ku bëri thirrje për një kryengritje kombëtare kundër talebanëve.

Ai tha se militantët sulmuan forcat e tij, duke injoruar kërkesat e klerikëve fetarë dhe se edhe disa nga anëtarët e familjes së tij u vranë të dielën.

Në regjistrimin gati 19-minutësh, Massoud tha se ai fajëson komunitetin ndërkombëtar për legjitimimin e talebanëve dhe dhënien atyre të besimit ushtarak dhe politik.

Forcat e rezistencës ishin ende të pranishme në Panjshir dhe do të vazhdonin të luftonin talebanët, tha ai.

Kjo bie në kundërshtim me pretendimin e militantëve se kanë marrë kontrollin e Luginës së Panjshir.

Massoud është një 32-vjeçar i King College College në Londër dhe i diplomuar në Akademinë Ushtarake Sandhurst.

Babai i tij njihej si “Luani i Panjshir”. Ai ndaloi pushtimin sovjetik në vitet 1980, por vazhdoi të mbante larg edhe talebanët në vitet 1990. Ai u qëlluar nga vrasësit dy ditë para 11 shtatorit.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit