Ligji i ri për emigrantët në Gjermani, do punësohen mbi 50 mijë punëtorë në vit nga Ballkani Perëndimor

Ligji i ri për emigrantët në Gjermani,…

Një projektligj i ri që synon t’i japë fund mungesës së fuqisë punëtore në ekonominë më të madhe të Europës, parashikon ndër të tjera dyfishimin e emigrantëve që vijnë nga Ballkanin Perëndimor. Reforma lehtëson pengesat kryesore për emigrantët nga jashtë vendeve të BE-së. Lidhur me këtë projektligj

Ministri i Punës, Hubertus Heil, tha në një konferencë për shtyp në Berlin se numri i emigrantëve që shkojnë nga Ballkani në Gjermani do të dyfishohet nga 25.000 që është aktualisht në 50 mijë vetë në vit.

Sigurimi i punëtorëve të kualifikuar është një nga detyrat më të mëdha ekonomike të Gjermanisë për dekadat e ardhshme”, tha ministri i Punës, Hubertus Hei.

Në këtë projektligj, parashikohen tri rrugë përmes të cilave shtetasit  e huaj mund të punojnë në Gjermani.

E para kërkon një diplomë profesionale ose universitare të pranuar në Gjermani, si dhe një kontratë pune.

E dyta, të paktën dy vjet përvojë pune në një sektor përkatës dhe një diplomë ose formim profesional.

E treta, që është edhe risia kryesore, ka të bëjë me atë që është cilësuar si “karta e mundësisë” . Ajo u jep shansin e individëve që nuk kanë përvojë pune, por kanë potencial për të gjetur punë.

Ndërkohë, bëhet me dije se numri i vendeve të lira të punës në vitin 2022 arriti në një nivel rekord prej afër 2 milionësh. 

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit