Ligji për studentët e mjekësisë: Gjykata Kushtetuese pezullon ligjin

Ligji për studentët e mjekësisë: Gjykata Kushtetuese…

Ligji për studentët e mjekësisë ngjalli reagime të shumta dhe protesta nga studentët e mjekësisë ku ligji ndalonte të ikin nga Shqipëria 5 vite pas mbarimit të studimeve për studentët që ndjekin programin e integruar të studimit të ciklit të dytë “Mjekësi e përgjithshme” në institucionet publike të arsimit të lartë.

Ditën e stome Gjykata Kushtetuese ka pranuar kërkesën e një grupi deputetësh dhe përfaqësuesve të studentëve duke pezullua ligjin deri në shqyrtimin në themel të tij.

Ligji u kundërshtua gjerësisht nga studentët për shkak të shkeljes të të drejtave kushtetuese dhe për shkak të mungesës së kushteve që ofron shteti shqiptar ku në vend që të investohet për studentët dhe të rinjtë për kushtet e studimit dhe punës, vidhen lekët e taksapaguesve Shqiptarë nga qeveria me tendera sterilizimi fantazmë dhe inceneratorë që nuk ekzistojnë.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit