Linja ajrore finlandeze u kërkon edhe pasagjerëve të peshohen para fluturimit

Linja ajrore finlandeze u kërkon edhe pasagjerëve…

Linja ajrore finlandeze Finnair përveç bagazheve u kërkon edhe pasagjerëve të peshohen para fluturimit. Në ndryshim nga bagazhi, nuk ka kufi në peshë për pasagjerët dhe në fakt ata që janë në dispozicion për t’u peshuar, shkruan Guardian.

Këtë gjë e bën edhe Air New Zealand, Korean Air dhe Havaiian Airlines dhe Uzbekistan Airlines për arsye sigurie. Çdo avion ka një peshë maksimale të sigurisë, të pasagjerëve dhe bagazheve, pasi matja e peshës mesatare të pasagjerëve përditësohet çdo pesë vjet.

Sipas sondazhit të fundit të vitit 2022 nga Autoriteti Evropian i Sigurisë së Aviacionit, pesha mesatare e pasagjerëve nuk ka ndryshuar shumë që nga viti 2009. Finnair synon të mbledhë të dhëna deri në maj, të cilat më pas do t’i dërgojë agjencisë finlandeze të transportit dhe komunikimit Traficon, dhe të cilat do të përdoren për të llogaritur bilancin e avionëve.

Linja ajrore finlandeze Finnair filloi peshimin vullnetar të politikës në portat e nisjes në aeroportin e Helsinkit të hënën me qëllim që t’i mundësonte asaj të vlerësonte më mirë peshën e ngarkesës së avionëve të saj përpara nisjes. Për habinë e linjës ajrore, deri të mërkurën ajo kishte tashmë 600 vullnetarë.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit