Makina më e shitur e të gjitha kohërave ishte ideja e Adolf Hitlerit!

Makina më e shitur e të gjitha…

Scarab i Volkswagen ka kaluar modelin legjendar të Ford T dhe ka marrë titullin e makinës më të shitur të të gjitha kohërave.

Beetle me plot 15,007,034 shitje, është makina që thyen rekordin e mbajtur nga Model T, i ndërtuar nga Ford, nga viti 1908 deri në 1927 për më shumë se katër dekada.

Jeta e Beetle fillon në vitet 1930 dhe është një kapitull i errët në historinë e Volkswagen. Dhe kjo sepse makina që do të rezultonte më e njohura e të gjitha kohërave filloi si një vizion i Adolf Hitlerit, i cili sapo ishte bërë kancelar i Gjermanisë dhe donte të ndërtonte rrugë, por edhe makina të lira për njerëzit. Në atë kohë, inxhinieri austriak Ferdinand Porsche po punonte tashmë në projektimin e një makine të vogël. Hitleri dhe Porsche u takuan, me inxhinierin e ngarkuar me projektimin e asaj që quhej “makina e popullit”.

Në fakt, prodhimi masiv i makinës që më vonë do të quhej Beetle filloi pas luftës dhe në vitet 1950, bestselleri i VW kaloi Atlantikun dhe mbërriti në SHBA. Fillimisht, pritja nga konsumatorët amerikanë ishte paksa e vakët, si për shkak të preferencës së tyre tradicionale për makinat e mëdha, ashtu edhe për shkak të lidhjeve të Volkswagen me Hitlerin. Por fushata legjendare reklamuese e nisur në vitin 1959 nga kompania Doyle Dane Bernbach, duke promovuar përmasat e vogla të makinës si avantazhin e saj të madh, e ktheu lojën. Beetle u bë i kërkuar në tregun amerikan, shkruan “Moneyreview”.

Në vitin 1998, Volkswagen filloi të shiste ‘New Beetle’, por vazhdoi të prodhonte paraardhësin e tij. Më 30 korrik 2003, i fundit i Beetle origjinal doli nga linja e prodhimit të kompanisë në Meksikë, duke i dhënë fund një historie 60-vjeçare gjatë së cilës u shitën më shumë se 21 milionë makina të tilla në mbarë botën.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit