Mbajtësi i rekordit botëror “Gines” Gentjan Çekeli: Përkushtimi është guri i themelit për suksesin

Mbajtësi i rekordit botëror “Gines” Gentjan Çekeli:…

Përkushtimi është “guri i themelit” i suksesit, pasi përfshin atë që mbajtësi i Rekordit Botëror Gines Gentjan Çekeli e quan 4 D-të: vendosmëria, disiplina, larmia dhe drejtimi. Gentjan është themeluesi i JOQ Albania Media (https://joqalbania.com). Më 13 qershor 2012, ai theu rekordin botëror Guinness për numrin më të lartë të komenteve në një postim të vetëm në Facebook më datë 4 mars të atij viti, i cili mori 1,008,924 përgjigje. Ashtu si me shumicën e sipërmarrësve, suksesi i Gentjan nuk ndodhi brenda natës, por u deshën orë të gjata dhe punë e palodhur. Ai e vlerëson përkushtimin si bazën e suksesit të tij dhe ka disa këshilla të shkëlqyera për të ofruar. Kur këto elemente kombinohen, kjo do të thotë që një pronar biznesi është plotësisht i përkushtuar ndaj kompanisë së tyre. Drejtimi i një faqe lajmesh kërkon një përkushtim të madh, për të mos përmendur energji dhe këmbëngulje për të mbajtur gjërat mirë dhe pa probleme. Mbi të gjitha, një faqe lajmesh duhet të azhurnohet vazhdimisht për të qenë e rëndësishme. Gentjan beson se përkushtimi lidhet drejtpërdrejt në përputhje me përcaktimin dhe arritjen e qëllimeve në biznesin tuaj. Një koncept kyç që duhet të mbahet parasysh ka të bëjë pikërisht me qëllimin: Sa më i madh ai, aq më shumë kohë duhet për ta arritur atë. Kur bëhet fjalë për shumëllojshmërinë, thotë Gentjan, mendoni për këtë si shumëllojshmëri detyrash.

Ai thotë:

Në një biznes, detyrat duhet të jenë rutinë dhe ato të rëndësishme duhet të marrin përqendrimin më të madh. Krizat janë më të rëndësishme sesa parandalimi, dhe ndërsa ndërprerjet mund të ndodhin, ato kërkojnë më shumë vëmendje sesa detyra të parëndësishme. Nëse do t’i përkushtoheni të qenit i suksesshëm, duhet t’i kushtoni kohë pjesëve thelbësore të këtij qëllimi.

Për të rishikuar disiplinën, Gentjan rekomandon të siguroheni që të mund të vendosni vetë-disiplinë të mjaftueshme për të punuar me dobësitë dhe gabimet tuaja. Ndërsa askush nuk është i përsosur, të kesh disiplinë do të thotë të përmirësosh veten, pra, të përmirësosh biznesin tënd. Sa i përket drejtimit, duhet të përpilohet një rrugë drejt së ardhmes dhe të ndërmerren veprimet e nevojshme për të qëndruar në atë rrugë. Do të duhet përkushtim për të qëndruar në këtë kurs dhe disiplinë si dhe për të ndërmarrë veprimet e duhura për vështirësitë që mund të ndeshen gjatë rrugës. Gentjan mishëron rëndësinë e të qenurit i përkushtuar ndaj biznesit tuaj, pasi ai drejton jo vetëm një faqe të lajmeve të njohura, por përdor në mënyrë aktive mediat sociale për të promovuar dhe plotësuar JOQ.

Ai përfundon:

Në fund të fundit, ju nuk do të merrni më shumë se një milion përgjigje në një postim në Facebook nëse nuk keni dhënë ndonjë kohë serioze për ndërtimin e rrjetit tuaj.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit