Mbi 100 mijë viktima për 1 vit nga mbidoza e drogës në SHBA

Mbi 100 mijë viktima për 1 vit…

Mbi 100 mijë persona kanë vdekur si pasojë e mbidozës së drogës përgjatë një viti në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Kjo është shifra më e lartë vjetore që është regjistruar ndonjëherë në SHBA.Të dhënat nga Qendrat për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve, kanë treguar se vdekjet nga mbidoza janë rritur për 28.5 për qind në periudhën prill 2020 – prill 2021.

Ekspertët besojnë se mbidoza mund të jetë shkaktuar për shkak të ndikimit të pandemisë dhe furnizimit me substanca sintetike. Raste me mbidozë janë raportuar në shumicën e qyteteve amerikane.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit