Mbi 300 tatuazhe në trup, përballet me diskriminim në punë

Mbi 300 tatuazhe në trup, përballet me…

Një britanik, trupi i të cilit është pothuajse tërësisht i mbuluar me tatuazhe, ka zbuluar se ai ishte fshehur nga shefat e tij për shkak të bojës së tij shumëngjyrëshe.

Matthew Whelan pretendon se ai u përball me diskriminim në vendin e punës në punën e tij si punonjës në qendrën e thirrjeve.

I quajtur “Njeriu më i tatuazhuar në Britani” (duke pasur parasysh se 90% e trupit të tij është i mbuluar me bojë), vendasja nga Birmingham i tha Daily Star përvojat e tij duke jetuar me mbi 300 tatuazhe.

“Ju sjellni kufizime përfundimtare mbi veten tuaj duke u dukur ndryshe. Këta nuk janë vetëm njerëzit alternativë,” tha Mbreti i Inkland.

“Në thelb arsyeja pse nuk do të gjeni një punë nuk është se dukeni krejtësisht ndryshe, është sepse njerëzit nuk do t’ju japin një punë.

Kjo varet gjithashtu nga industria dhe kodi i tyre i veshjes. Duke folur për diskriminimin e tij të mëparshëm, i varur nga tatuazhet tha:

Kjo pamje ekstreme alternative mund t’i kufizojë njerëzit dhe më ka kufizuar në të kaluarën, edhe kur kam qenë në punë.

Më përzieja nga një zyrë në tjetrën kur unë ishte duke punuar në një qendër telefonike. Menaxherët po vinin, kështu që ata vendosën të lëviznin në zyrë.Personi që ata morën për të lëvizur isha unë. Unë u zhvendosa nga një skaj i zyrës poshtë në fund kur menaxherët dalin lart,” tha ai.

Diskriminimi në bazë të tatuazheve nuk është asgjë e re, në fakt, shumë kompani deklarojnë drejtpërdrejt se punonjësit fshehin tatuazhet e dukshme. Është mjaft interesante që punëtorët në MB nuk kanë mbrojtje sipas legjislacionit të diskriminimit.

Në të kaluarën, Mbreti i Inkland-it ka udhëhequr një fushatë për të mbrojtur statusin e punësimit të njerëzve me tatuazhe dhe modifikime të tjera të ndryshme të trupit, megjithëse nuk ka ndryshuar shumë.

Kur bëhet fjalë për tatuazhet, The Guardian raportoi se 30% e 25 deri në 39-vjeçarëve kishin një ose më shumë, ndërsa një sondazh i Healthline detajoi se 75% e pjesëmarrësve u penduan për të paktën një nga tatuazhet e tyre.

Futbollisti i Chelseat dhe Anglisë, Ross Barkley, madje diskutoi për keqardhjen e tij për bojën, duke thënë më parë për The Times në vitin 2018 se po hiqte mëngën e tij të tatuazhit:

Unë i kam bërë në moshë të re dhe ndonjëherë kur je i ri bën gjëra marrëzi dhe nuk mendon. në lidhje me të.””Por unë e futa atë shumë shpejt dhe me kalimin e viteve ndjeva se doja t’i hiqja“, shtoi ai.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit