Me këtë truk shoku juaj e hap iPhonin tuaj në sekonda

Me këtë truk shoku juaj e hap…

Nëse jeni bllokuar nga Apple ID dhe iPhone, një mik mund t’ju ndihmojë ta hiqni bllokimin dhe të ktheheni brenda. Ekziston një veçori e veçantë e quajtur Kontakti i Rimëkëmbjes që ju lejon të caktoni njerëz të tjerë për të rimarrë llogaritë tuaja. Nëse jeni hakuar ose e keni të pamundur për të hyrë në llogarinë tuaj, kjo është zgjidhja perfekte Është një veçori e re e integruar në iOS 15 – përditësimi më i fundit i softuerit për iPhone tuaj. Ju duhet të zgjidhni një person të besuar: një partner, një anëtar të ngushtë të familjes ose një shok të vjetër. Ky person mund të të ndihmojë të rifitosh kontrollin e llogarisë dhe pajisjeve në sekonda. Por kini kujdes: zgjidhni vetëm një Kontakt të Rimëkëmbjes që i besoni absolutisht. E rëndësishmja, ju duhet ta konfiguroni këtë përpara se të jeni hakuar ose bllokuar nga llogaria juaj – kështu që mos prisni përreth.


Si të zgjidhni një kontakt rikuperimi


Së pari, sigurohuni që jeni duke përdorur iOS 15.

Shkoni te Settings > General > Software Update dhe sigurohuni që numri të jetë versioni 15 ose më i lartë.

Nëse keni ndonjë përditësim në pritje, instaloni ato për rregullimet më të fundit të sigurisë.

Ju gjithashtu duhet të siguroheni që Kontakti juaj i Rimëkëmbjes të ketë gjithashtu një pajisje iOS ose iPadOS në iOS 15 ose iPadOS 15 ose më vonë.

Ky person gjithashtu duhet të përdorë vërtetimin me dy faktorë, dhe të paktën 13 vjeç.

Më pas shkoni te Cilësimet në pajisjen tuaj dhe zgjidhni Apple ID në krye poshtë emrit tuaj.

Shkoni te Fjalëkalimi dhe Siguria dhe më pas zgjidhni Rimëkëmbjen e Llogarisë.

Nga atje mund të prekni Shto Kontaktin e Rimëkëmbjes për të zgjedhur dikë.

Më pas mund t’i dërgoni atij personi një mesazh (i cili është i modifikueshëm), duke i bërë të ditur se janë kontakti juaj i Rimëkëmbjes.

Dërgojeni dhe mbaroni.

Kontakti do të duhet të shkojë te Settings > Apple ID > Password & Security dhe më pas zgjidhni Account Recovery.


Si të rikuperoni një llogari

Nëse jeni hakuar, do t’ju duhet të kontaktoni me Kontaktin tuaj të Rimëkëmbjes.

Kontakti do të duhet të shkojë te Settings > Apple ID > Password & Security dhe më pas zgjidhni Account Recovery.

Ata do të jenë në gjendje të gjenerojnë një kod rikuperimi që mund të përdoret për të rimarrë një pajisje të komprometuar.

Përkthyer nga The Sun

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit