Më në fund| Lumi i Vjosës dhe lumi Shalës shpallen Zona të Mbrojtura

Më në fund| Lumi i Vjosës dhe…

Këshilli i Ministrave e ka shpallur zonë të mbrojtur lumin e Vjosës dhe lumin e Shalës. Lajmin e bëri të ditur ministrja e Turizmit, Mirela Kumbaro.

Lumi Vjosa kishte vite që kishte mbrojtjen e amnientalistëve shqiptarë për shkak se vazhdimisht kishte projekte për ndërtime hidrocentralesh, në të cilën shkatërronte një bukuri të rrallë.

Vjosa konsiderohet si lumi i vetëm i “egër” në Europë.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit