Më pak se 30 minuta, breshëri dëmton të mbjellat në Fier

Më pak se 30 minuta, breshëri dëmton…

Shiu i rënë gjatë pasdites së kësaj të shtune ka shkaktuar dëme të mëdha në të mbjellat e fermerëve në zonën e Fierit.

Fermerët kanë treguar se ka mjaftuar më pas se 30 minuta shi, që prodhimi i tyre i kultivuar si pemët frutore dhe kulturat e tjera, të dëmtohen në masë të madhe. Shpesh në këtë periudhë të vitit fermerët përballen me fenomene natyrore si shirat, të cilat në raste kur shoqërohen me breshër si ai i ditës së sotme, shkaktojnë dëme të mëdha.

Ata pohojnë se kjo situatë është shumë shqetësuese, pasi të ardhurat e vetme i sigurojnë nga punimi i tokave dhe shitja e prodhimeve që kultivojnë. Dëme ka pasur edhe në sera, për shkak se fermerët janë zënë të papërgatitur nga shiu i cili nisi menjëherë, pasi dita ishte me diell dhe temperatura relativisht të larta.

Përveç mungesës së tregut në momentin kur prodhimet bëhen, fermerët fatkeqësisht goditen dhe nga natyra!

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit