Meloni kryeministrja e re italiane, Mattarella: Në qeverinë e re do të ketë një frymë bashkëpunimi

Meloni kryeministrja e re italiane, Mattarella: Në…

Giorgia Meloni, ka pranuar postin që i është besuar nga Sergio Mattarella dhe është kryeministre e re.

Gjithashtu është pranuar lista e ministrave që i janë sjellë Presidentit të Republikës.

Presidenti italian Sergio Mattarella, pasi i ngarkoi detyrën kryeministres së parë grua të Italisë, Giorgia Melonit u shpreh se do të ketë një frymë bashkëpunimi në qeverinë e re.

“Me të njëjtën frymë bashkëpunimi i drejtoj punën e mirë qeverisë së re, e cila me betimin mëngjesin e së shtunës do të fillojë të kryejë detyrat e saj”. Nga Presidenti i Republikës ka edhe një përshëndetje për Mario Draghin: “Ai plotësoi nevojën e vendit për të udhëhequr, duke përmbyllur aktivitetin e tij me Këshillin Europian, e falënderoj edhe një herë”, ka thënë më tej Matarella.

Lista e ministrave:

Ministrat me portofol : Antonio Tajani Ministër i Jashtëm dhe Zëvendës President i Këshillit, Matteo Salvini Ministër i Infrastrukturës dhe Lëvizshmërisë së Qëndrueshme dhe Zëvendës President i Këshillit, Matteo Piantedosi Ministër i Brendshëm, Guido Crosetto Ministri i Drejtësisë, Giancarlo Giorgetti Ministri i Ekonomisë dhe Financave, Adolfo Urso Ministër i Zhvillimit Ekonomik dhe Made in Italy, Francesco Lollobrigida Ministër i Bujqësisë dhe Sovranitetit Ushqimor, Marina Elvira Calderone Ministër i Punës, Giuseppe Valditara Ministër i Arsimit,Anna Maria Bernini Ministre e Universitetit, Gennaro Sangiuliano Ministre e Kulturës, Daniela Santanchè në Turizëm, Alfredo Mantovano do të propozohet si nënsekretar i Presidencës së Këshillit të Ministrave.

Ministrat pa portofol : Luca Ciriani Ministër për Marrëdhëniet për Parlamentin, Roberto Calderoli Ministër për Autonomitë, Sebastiano Musumeci Ministër për Detin dhe Jugun, Raffaele Fitto Ministër për Çështjet Evropiane dhe PNRR, Picchetto Fratin Ministër për Administratën Publike, Andrea Abodi Ministrja e Sportit dhe Rinisë, Eugenia Roccella Ministre e Familjes, Alessandra Locatelli Ministre për Aftësinë e Kufizuar, Maria Elisabetta Alberti Casellati për Reformat.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit