Mësoni sa kohë ju duhet për të tretur ushqimin, nga momenti kur e hani

Mësoni sa kohë ju duhet për të…

Koha e tretjes ndryshon midis individëve dhe midis burrave dhe grave. Pasi të keni ngrënë, duhen rreth gjashtë deri në tetë orë që ushqimi të kalojë përmes stomakut dhe zorrës së hollë. 

Më pas, ushqimi hyn në zorrën e trashë për tretje të mëtejshme, përthithje të ujit dhe, së fundi, eliminimin e ushqimit të patretur. Duhen rreth 36 orë që ushqimi të lëvizë nëpër të gjithë zorrën e trashë. 

Peshku 40-60 minuta 

Perimet e gatuara 40 minuta 

Mishi i pulës 90-120 minuta 

Mishi i viçit 180 minuta 

Fruta dhe perime të pagatuara 15-20 minuta 

Patatet 90-120 minuta 

Uji nuk ka fare nevojë për tretje

Produktet e qumështit 120 minuta 

Frutat e thata 180 minuta 

Në përgjithësi, i gjithë procesi, nga momenti kur gëlltitni ushqimin deri në momentin kur ai largohet nga trupi juaj si fece, zgjat rreth dy deri në pesë ditë, në varësi të individit.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit