Mijëra policë portugez protestojnë për rritjen e pagave

Mijëra policë portugez protestojnë për rritjen e…

Mijëra oficerë policie portugez me rroba civile protestuan të mërkurën në Lisbonë për paga më të mira, duke kërkuar rritje page ashtu siç iu dha policisë së hetimit kriminal. Në fund të nëntorit, pas dorëheqjes së kryeministrit Antonio Costa, ndërsa ai kishte ende kompetenca të plota për të marrë vendime afatgjata, qeveria miratoi rritje të rrezikut të pagave për policinë e hetimit kriminal që mund të arrijnë pothuajse 700 euro në muaj dhe janë retroaktive deri në janar 2023.

Që atëherë, oficerët e Policisë së Sigurisë Publike dhe anëtarët e Gardës Republikane Kombëtare, e cila patrullon autostradat dhe zonat rurale, kanë mbajtur tubime në disa qytete duke protestuar për atë që ata e përshkruan si trajtim diskriminues. “Ne kërkojmë të njëjtin trajtim që iu bë policisë së hetimit kriminal sepse ka të bëjë me paga më të larta,” tha kreu i sindikatës së policisë SUP, Humberto de Carvalho.

Protestuesit u mblodhën në një shesh në qendër të Lisbonës dhe filluan një marshim të heshtur drejt parlamentit, ku kishin planifikuar vetëm të këndonin himnin kombëtar.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit