Miliona përdorues 'braktisin' WhatsApp, do t'i detyrojë ata të ndajnë të dhënat e tyre me Facebook

Miliona përdorues ‘braktisin’ WhatsApp, do t’i detyrojë…

Miliona përdorues të WhatsApp kanë ndërmarrë hapin drastik të braktisjes së aplikacionit përpara një përditësimi të politikës së privatësisë që do t’i detyrojë ata të ndajnë të dhënat e tyre me Facebook.

Përditësimi, i cili do të dalë në 8 shkurt, prek përdoruesit e WhatsApp në të gjitha vendet jashtë Evropës dhe Mbretërisë së Bashkuar, ku ka ligje të rrepta për mbrojtjen e të dhënave.

Përdoruesve në këto rajone do t’u kërkohet të japin pëlqimin e tyre për Facebook për të hyrë në të dhënat e tyre, përfshirë numrat e tyre të telefonit dhe informacionin se si ata ndërveprojnë me të tjerët, në mënyrë që të vazhdojnë të përdorin aplikacionin.

Kërkesa do të zbatohet pavarësisht nëse përdoruesi i WhatsApp ka apo jo një llogari në Facebook.

Lajmi ka bërë që shumë njerëz të kalojnë drejt aplikacioneve rivale.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit