Moshat e reja dominojnë me HIV AIDS, mjekët: “Kanë turp të marrin masa mbrojtëse”

Moshat e reja dominojnë me HIV AIDS,…

Sëmundjet seksualisht të transmetueshme po njohin rritje dita ditës, sidomos nga moshat e reja. 

Mjekët infeksionist referojnë se shkaqet janë disa, por faktor kryesor mbetet se shoqëria shqiptare e ka ende tabu bisedën për marrëdhëniet seksuale.

Ajo që evidentohen është ndryshimi i partenerëve seksual që është një faktor i rëndësishëm. 

Marrëdhnëiet mes të njëjtës gjini, ulja e moshës se aktiviteti seksual, mungesa informacionit, dhe në popullata që kanë informacion , del problem tjetër mënyrat e transmetimit njihen vështirësia është e madhe se ekzistojnë tabu, nuk shkojnë të blejnë një prezervativ”- theksoi Nevila Kryemadhi mjeke infeksioniste.

Shqiptarët kanë turp të mbrohen por kur vjen puna te paraqitja tek mjeku a vijnë faza të hershme apo dhe këtu  kanë turp dhe vijnë vonë?

Kryesisht vijnë vonë, e para se janë asimtomatike dhe kjo bën të paraqitesh në forma të vona, dhe  dyta turpi I bën të vijën në faza të vonshme kjo shihet tek HIV AIDS kur vijnë vonë

Sëmundjet që përhapen me anë të marrëdhënieve të pambrojtura janë disa duke nisur nga infeksionet deri tek HIV AIDS”, theksoi ajo. 

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit