Mungesa e fuqisë punëtore, 190 gra nga Nepali dhe Filipinet do vijnë të punojnë në fasoneritë në Shqipëri

Mungesa e fuqisë punëtore, 190 gra nga…

Sektori fason vijon të zgjidhë mungesën e fuqisë punëtore duke marrë punonjës të huaj. Së shpejti 150 gra nga Nepali dhe 40 nga Filipinet me eksperiencë të ngjashme në vendet e tyre pritet të vijnë në Shqipëri.

Sesionini i fasonerisë ka mungesë të theksuar për 20,000 vende të lira pune. Proeksport Albania ka nisur aktivizimin e kontratave për marrjen e punëtorëve nga vendet e treta, Filipine, Nepal dhe Neymar.

Shumica janë të gjinisë femërore për të ruajtur historikun qe ky sektor ka me rreth 98% të punonjësve te përbërë nga gratë.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit