Ndër më të pastrit në botë, shitet për shifrën rekord diamanti rozë

Ndër më të pastrit në botë, shitet…

Një diamant mahnitës rozë është shitur për gati 60 milionë dollarë, më shumë se dyfishi i çmimit të pritur.

Guri i çmuar u shit në Hong Kong për rreth 58 milionë dollarë, të premten, sipas shtëpisë së ankandit Sotheby’s.  Ai pritej të shitej për rreth 21 milionë dollarë, shkruan CNN.

Diamanti rozë prej 11,15 karatësh, i referuar si “Ylli rozë i Williamson”, është një nga diamantet më të pastër, më rozë të dalë ndonjëherë në ankand, sipas një njoftimi nga Sotheby’s.

“Zbulimi i një diamanti rozë me cilësi të çmuar të çdo madhësie është një dukuri jashtëzakonisht e rrallë diçka që, me mbylljen e fundit të minierës Argyle, dukej deri vonë shumë e pamundur”, tha Wenhao Yu, kryetar i Jewellery and Watches, në Sotheby’s Asia.

“Nxitur nga një ofertë e kufizuar dhe kërkesa në rritje, çmimet për diamantet e mëdhenj rozë me cilësi të lartë mbi 5 karat janë rritur në mënyrë eksponenciale gjatë dekadës së fundit, duke krijuar në mënyrë të çuditshme skenën për shfaqjen tani të këtij guri të veçantë”, shtoi ai.

Diamanti me ngjyrë pastel u emërua për nder të dy diamanteve të tjerë rozë, CTF Pink Star, i cili u shit për 71.2 milionë dollarë në vitin 2017, dhe diamanti “Williamson”, një diamant rozë i dhuruar Mbretëreshës Elizabeth I.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit