Ndëshkohet prifti rus, mbajti shërbimin përkujtimor për Navalny-n

Ndëshkohet prifti rus, mbajti shërbimin përkujtimor për…

Prifti që muajin e kaluar mbajti përkujtimin e Aleksei Navalny, është ndëshkuar nga Dioqeza e Moskës e Kishës Ortodokse Ruse.

Autoriteti fetar i Moskës i imponoi priftit Dmitri Safronov lirimin nga detyra për tre vjet, duke e dërguar në një kishë të ndryshme nga ajo ku ishte më parë, për të kryer detyrat e kantorit.

Në një deklaratë të në uebsajtin e saj dioqeza nuk dha një arsye për dënimin, i cili ndalon priftin Dmitry Safronov të japë bekime, të mbajë kazanin dhe të mbajë kryqin e priftit deri në vitin 2027.

“Në fund të periudhës së pendimit, në varësi të respektimit dhe bindjes, do të merret një vendim për mundësinë e shërbimit të mëtejshëm meshtarak”, thuhet në deklaratën e dioqezës.

Më 26 mars, Safronov mbajti një shërbim përkujtimor për Navalny, ku morën pjesë mijëra njerëz. Alexei Navalny ishte kritiku më i ashpër i Presidentit Vladimir Putin brenda Rusisë dhe vdiq në shkurt në moshën 47-vjeçare në një burg të Arktikut.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit