Ndikimi i motit në ngjarjet historike të njerëzimit

Ndikimi i motit në ngjarjet historike të…

Moti ka ndikim në pjesën më të madhe të njerëzve, përveç organizimit të ditës, ndodh që ai të ndikojë edhe në gjendjen tonë emocionale.

Ndoshta duket e parëndësishme, por vërtetë kushtet klimaterike kanë patur lidhje me ngjarje të mëdha ne jetën njerëzore.

Suksesi i të korrave, natyrisht, varet shumë nga uji dhe dielli, megjithëse në sasinë e duhur dhe në kohën optimale. Thatësira, përmbytjet dhe karkalecat e rastësishme ngrenë kokën në shumë përralla biblike dhe Uria e Madhe e viteve 1315-1317, e shkaktuar kryesisht nga një anomali klimatike që sjell temperatura më të ftohta dhe shira të rrëmbyeshëm, që shpërndanë deri në 12 për qind të popullsisë së Evropës Veriore.

Dhe të mos harrojmë se sa përpjekje ushtarake janë penguar nga erërat e këqija. Armada spanjolle, për shembull, pa pjesën më të madhe të flotiljes prej 130 trupash të përplasur mbi shkëmbinjtë në bregun perëndimor të Skocisë dhe Irlandës. Zbarkimi i Ditës D u vonua për 24 orë që shkaktoi panik për shkak të erërave të forta dhe kushteve të pafavorshme të detit.

Një sërë faktorësh ndikojnë në shëndetin tuaj mendor, duke përfshirë motin. Ndërsa nuk mund ta kontrolloni motin, mund të mësoni se si moti dhe klima mund të ndikojnë tek ju. Ju gjithashtu mund të fitoni njohuri se si të përballeni me efektet e tij negative në mirëqenien tuaj mendore.

Për shembull, verën mund ta lidhim me pushimet familjare dhe udhëtimet në plazh. Prandaj kemi pritshmëri pozitive kur të vijë sezoni.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit