Në Kinë zbulohet një tjetër virus, rrezikon të kthehet në pandemi!

Në Kinë zbulohet një tjetër virus, rrezikon…

Një lloj i ri gripi që ka potencialin për t’u kthyer në pandemi është zbuluar në Kinë. Shkencëtarët kanë bërë me dije se ky lloj virusi është gjetur te derrat dhe mund të infektojë dhe njerëzit.

Kërkuesit i frikësohen mundësisë se virusi mund të pësojë mutacion dhe të shpërndahet me lehtësi nga njeriut tek njeriut.

Megjithatë, shkencëtarët shprehen se ky nuk ende një problem imediat, por duhet të monitorohet nga afër pasi virusi mund të përshtatet shumë shpejt për të infektuar njerëzit dhe për shkak se është i ri ata mund të kenë pak ose aspak imunitet ndaj tij.

Në një artikull të shkruar për gazetën e Akademisë Kombëtare të Shkencave, shkencëtarët kërkojnë implementimin e masave të menjëhershme për të kontrolluar këtë lloj virusi tek derrat dhe monitorimin e punëtorëve të kësaj industrie. 

/Gazetaatdheu.com/

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit