Nënshkruhet marrëveshja| Xhandarmëria turke do të trajnojë policët shqiptarë!

Nënshkruhet marrëveshja| Xhandarmëria turke do të trajnojë…

Policia e Shtetit tonë pritet të trajnohet nga xhandarmëria turke. Ky vendim është marrë pas marrëveshjes së nënshkruar gjatë vizitës së Erdogan në Shqipëri. Ministri i Brendshëm, Bledi Çuçi është takuar në Tiranë me homologun turk, Süleyman Soylu, i cili ishte në vendin tonë në kuadër të vizitës zyrtare të presidentit të Turqisë, Recep Tayyip Erdogan. Çuçi ka nënshkruar me të edhe një marrëveshje për trajnimin e forcave të Policisë së Shtetit nga xhandarmëria turke.

Ministri i Brendshëm, Bledi Çuçi:

Takimi në Tiranë me homologun dhe mikun turk Süleyman Soylu, me të cilin hodhëm sot një hap konkret përpara në nënshkrimin e Memorandumit të Mirëkuptimit për Bashkëpunim në Fushën e Trajnimeve dhe Arsimimit për Zbatimin e Ligjit. Cilësia e arsimit dhe kualifikimi profesional i forcave tona të sigurisë janë shumë të rëndësishme për të përgatitur drejtues të kualifikuar, me njohuri dhe aftësi moderne, që dinë të adresojnë sfidat e kohës. Xhandarmëria turke do të ofrojë në këtë drejtim të gjithë ekspertizën dhe kapacitetet për Policinë e Shtetit dhe jo vetëm.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit