Nga transgjinor në 'transableism'/ Njerëzit po zgjedhin të identifikohen si të paaftë

Nga transgjinor në ‘transableism’/ Njerëzit po zgjedhin…

Një çështje shqetësuese shoqërore e quajtur “transableism” po tërheq vëmendjen këto ditë. 

Transableism është një term më i ri për BIID (Çrregullimi i Identitetit të Integritetit të Trupit), në të cilin një person në të vërtetë identifikohet si me aftësi të kufizuara.

Sipas disave, BIID është rietiketuar si transableism për t’u lidhur me komunitetin e sotëm trans. Qëllimi i ndryshimit të emrit nga një gjendje psikiatrike (BIID) në një term mbrojtës (transabilizëm) bëhet për shfrytëzuar fuqinë kulturore të ideologjisë gjinore në kauzën e lejimit të mjekëve që të trajtojnë pacientët BIID duke i bërë amputike të shëndetshëme, siç janë gjymtyrët, prerja e shtyllës kurrizore ose shkatërrimi i shikimit.

Transabilizmi është “humnera e radhës” dhe nëse bëni pyetjen pse, ju themi sepse disa nga këta persona gjymtohen, të tjerë u kërkojnë kirurgëve një amputim ose prerjen e palcës kurrizore. 

Instituti Kombëtar i Shëndetit (NIH) vëren në faqen e tij të internetit, “Ata me BIID dëshirojnë amputimin e një ose më shumë gjymtyrëve të shëndetshme ose dëshirojnë një paralizë”./NYP

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit