Njihuni me një nga punët më të vështira dhe të rrezikshme në botë

Njihuni me një nga punët më të…

Nën diellin e nxehtë tropikal, këta punëtorë kryejnë punë rraskapitëse në kushtet më të rrezikshme. Duke filluar nga mosha para adoleshencës deri te gjyshërit, ata punojnë me orë të tëra për të prodhuar miliona tulla që më pas përdoren për ndërtim. 

Qytetet e Bangladeshit, një nga vendet me popullsi më të dendur në botë, po rriten me shpejtësi dhe ka një nevojë të pafundme për materiale ndërtimi të lira. Me pika prodhimi në të gjithë vendin janë mijëra oxhaqe mbi furrat e tullave, të cilat, sipas OKB-së, prodhojnë rreth 12 milionë tulla në vit, raporton Daily mail.

Megjithatë, miliona punëtorë që bëjnë tullat përballen me kushte të vështira dhe të pasigurta. Prodhimi i tullave siguron të ardhura më të mira se bujqësia ose punët e tjera të disponueshme në Bangladesh rurale, por është e rrezikshme dhe shpesh shkatërruese për shëndetin e punëtorëve. Aksidentet janë të zakonshme dhe punëtorët nuk kanë pajisje mbrojtëse. 

Prodhimi i tullave në rreth 6000 fusha të autorizuara me tulla të Bangladeshit kryhet ende sipas një sistemi që është rreth 150 vjet i vjetër.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit