Njihuni me protestuesit kontraversalë britanikë | Ngjisin duart me ngjitës nëpër rrugë

Njihuni me protestuesit kontraversalë britanikë | Ngjisin…

Gazetari i Guardian, Damien Gayle kaloi dy muaj me aktivistët e mjedisit Insulate Britain ndërsa ata bllokuan autostradat, u ngjitën në rrjetet rrugore, u arrestuan disa herë dhe kundërshtuan urdhrat që i ndalonin ata nga autostrada – duke zemëruar të gjithë, nga shoferët, çiklistët dhe prezantuesit në TV të mëngjesit. Ai zbulon se çfarë i shtyn ata, si planifikojnë veprimet kryesore dhe pyet se çfarë do të ndodhë më pas pasi nëntë aktivistë të burgosen për bllokimin e M25

Nëntë protestues të “Izoloni Britaninë” janë burgosur për thyerjen e një urdhri gjykate që i ndalonte ata të protestonin në M25, nga një gjyqtar i cili tha se një dënim më i vogël “do të shënonte në mënyrë adekuate peshën e sjelljes së të pandehurve”.

Ana Heyatawin, 58, dhe Louis McKechnie, 21, u burgosën për tre muaj ndërsa Dr Ben Buse, 36, Roman Paluch-Machnik, 28, Oliver Roc, 41, Emma Smart, 44, Tim Speers, 36 dhe James Thomas, 47 vjeç. , secili mori dënime nga katër muaj.

Ben Taylor u burgos për gjashtë muaj, me Dame Victoria Sharp, presidente e divizionit të stolit të Mbretëreshës në gjykatën e lartë, duke i përshkruar komentet e tij në gjykatë si “inflamatore” dhe një “thirrje për armë”. Të martën ai i kishte thënë se do të kthehej për të bllokuar rrugët nëse ajo nuk e burgoste dhe i premtoi se të tjerët do të ndiqnin shembullin e tij.

Gjykatësi, i ulur me z. Justice Chamberlain, tha se nuk kishte asnjë alternativë ndaj dënimeve me burg duke pasur parasysh se veprimet e grupit ishin kaq serioze dhe ata e kishin bërë të qartë se synonin të shkelnin më tej urdhrat e gjykatës.

nAjo tha: “E rëndësishmja, asnjë nga të pandehurit nuk ka treguar ndonjë pendim apo mirëkuptim për seriozitetin e shkeljes së qëllimshme të një urdhri gjykate. Secili vazhdon të besojë se veprimet e tij ose të saj ishin të justifikuara.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit