OKB kërkon përshkallëzimin e luftës midis Rusisë dhe Ukrainës

OKB kërkon përshkallëzimin e luftës midis Rusisë…

Kreu i Komisionerit të Lartë të Kombeve të Bashkuara për të Drejtat e Njeriut, Volker Turk, bëri thirrje për masa të menjëhershme përshkallëzimin e luftës midis Rusisë dhe Ukrainës, për të garantuar mbrojtjen e civilëve dhe respektimin e ligjit ndërkombëtar.

“Përshkallëzimi i armiqësive është alarmant, dhjetëra civilë janë vrarë në Ukrainë dhe Rusi. E drejta ndërkombëtare humanitare ndalon sulmet pa dallim dhe sulmet kundër instalimeve civile”, tha Komisioneri i Lartë përmes rrjetit social X.

ushtarët goditën shtëpitë në rajonet e Ukrainës dhe një rajon kufitar rus të martën, ndërsa valët e sulmeve ajrore vranë ose plagosën dhjetëra njerëz dhe e shtynë Kievin t’i kërkojë Perëndimit të përshpejtojë dërgesat e armëve.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit