OKB paralajmëron rrezikun mbi planetin tonë, na kanë mbetur edhe dy vjet

OKB paralajmëron rrezikun mbi planetin tonë, na…

Shefi i klimës i OKB-së, Simon Steele, ka paralajmëruar se kemi “dy vjet” për të shpëtuar planetin nga ndryshimet klimatike. Në fjalimin e tij në Londër, ai theksoi se situata aktuale, nëse vazhdon, do të shkatërrojë ekonominë e vendeve të G20- ës. “Fajësimi i të tjerëve nuk është një strategji, dhe zbardhja e klimës në vendin e dytë nuk është zgjidhja për një derregullim që do të shkatërrojë çdo ekonomi veç e veç dhe që tashmë ka filluar të bëjë dëmin e vet”, tha ai, sipas AP.

Shkencëtarët, si dhe OKB-ja, dërgojnë paralajmërime të vazhdueshme për krizën klimatike , duke vënë në dukje se zbritja e ngrohjes globale në një pozicion “të dytë” në axhendën ndërkombëtare mund të sjellë fatkeqësi të rëndësishme.

Simon Steele, gjatë fjalës së tij, u ndal nga njëra anë se “ne kemi ende një mundësi për të reduktuar emetimet e gazeve serrë , me një gjeneratë të re të planeve kombëtare të klimës” dhe nga ana tjetër se tani duhen plane ” më të forta. Kush ka saktësisht dy vjet për të shpëtuar botën ? Përgjigja është çdo person në këtë planet”.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit