Pacientët me sëmundje kardiovaskulare kanë rrezik të shtuar nga trajtimi i Covid-19

Pacientët me sëmundje kardiovaskulare kanë rrezik të…

Pacientët covid-19 me një histori të sëmundjeve kardiovaskulare janë në një rrezik të shtuar të zhvillimit të sëmundjeve të rënda dhe mund të përfitojnë më shumë nga trajtimi Covid-19.

Paxlovid mund të ketë ndërveprime të rrezikshme me disa nga medikamentet më të zakonshme për sëmundjet kardiovaskulare, duke përfshirë disa statina dhe terapi të dështimit të zemrës, paralajmëron një dokument i ri, shkrua CNN.

Dokumenti rishikues, i botuar të mërkurën në Gazetën e Kolegjit Amerikan të Kardiologjisë, liston dhjetëra medikamente kardiovaskulare dhe nëse ato janë të sigurta për t’u dhënë së bashku me Paxlovid ose nëse ato mund të kenë ndërveprime.

Disa medikamente të tilla si aspirina janë të sigurta për t’u marrë me Paxlovid, sipas gazetës, por medikamente të tjera mund të kenë ndërveprime, dhe për këtë arsye, doza e tyre duhet të rregullohet ose të ndërpritet përkohësisht ndërsa një pacient është duke marrë Paxlovid.

Kur Presidenti Joe Biden rezultoi pozitiv për Covid-19 dhe filloi Paxlovid në korrik, mjeku i tij Dr. Kevin O’Connor e hoqi përkohësisht Crestor dhe Eliquis, dy ilaçe për zemrën që Presidenti i merr për kushtet e tij para-ekzistuese.

Mjekët thonë se nuk ka rrezik afatshkurtër për të ndaluar këto barna.Punimi i rishikimit thotë se ndërveprimet midis Paxlovid dhe disa holluesve të gjakut mund të shkaktojnë një rrezik të shtuar të gjakderdhjes.

Ndërveprimet midis Paxlovid dhe disa medikamenteve të kolesterolit si statinat mund të jenë toksike për mëlçinë dhe ndërveprimet midis Paxlovid dhe disa ilaçeve për presionin e gjakut mund të shkaktojnë presion të ulët të gjakut, skuqje dhe ënjtje.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit