"Pacienti i parë me çipin e Neuralink në tru, komandon mausin e kompjuterit duke menduar"

“Pacienti i parë me çipin e Neuralink…

Pacienti i parë me çipin e Neuralink në tru, mund të komandojë mausin e kompjuterit vetëm duke menduar. Këtë e ka bërë të ditur Elon Musk i cili tha se pacienti duket se është shëruar plotësisht dhe kompania tani po përpiqet të marrë sa më shumë klikime të butonit të mausit prej tyre.

“Përparimi është i mirë. Pacienti duket se ka bërë një shërim të plotë, pa asnjë efekt negativ për të cilin ne jemi të vetëdijshëm. Pacienti është në gjendje të lëvizë mausin rreth ekranit vetëm duke menduar“, tha Musk gjatë një ngjarje në Spaces. 

Çipi i trurit u implantua me sukses muajin e kaluar pasi kompania mori miratimin për rekrutim në provat njerëzore në shtator. Musk ka thënë më parë se qëllimi i çipit të trurit është që përfundimisht të lejojë përdoruesit me aftësi të kufizuara si Stephen Hawking të komunikojnë më shpejt se një ankandist.

Më Të Klikuarat

Lajmet e fundit